Petr Šilar |

Článek pro Lilii 09/18

Ledová tříšť duhových barev mizí pomalu v letních vzpomínkách. Hokejisté Litomyšle už mají v hlavách ledové ostří, které značí konec dřiny na posilovacích strojích a atletickém ovále. V minulých dnech poprvé okusili ledovou plochu a chystají se na začátek sezony. V novém složení a s odhodláním dosáhnout na příčky nejvyšší.

Nejmladší naděje se poctivě připravovaly a mají na co. Například hráči dorostu a juniorky začínají svou sezonu už 10. září. Během léta došlo k drobným změnám na vedoucích postech u jednotlivých družstev. Hokejisté od přípravky až po žáky řídí společně s trenéry jednotlivých kategorií profesionální trenér Stanislav Mečiar. Tým dorostu bude trénovat Jan Jirmásek a pomáhat mu bude Matěj Bažant. Vedoucím mužstva bude Milan Víčar. Juniorku povede Petr Pešina. Muži A mají staronového trenéra Jana Svatoše s asistencí Bóďy Jakubce, vedoucím Milanem Sokolem a manažerem Martinem Vandasem. „Část týmu trénovala individuálně. Hráči jezdili, jak jim to pracovní možnosti dovolily. Účast mohla být zejména u domácích hráčů vyšší, ale až led ukáže, v jaké jsou formě. Spokojen jsem napůl,“ vyjádřil se k přípravě Bóďa Jakubec.

„Příprava vrcholila v srpnu a začaly tréninky na ledě v České Třebové. Áčko čeká dvoudenní kemp v Bystřici nad Pernštejnem. Doma se naši hráči představí 6. září s Novou Pakou. O zápasech budeme informovat na webových stránkách, facebooku a také v Lilii,“ sdělil manažer Martin Vandas. Další možnost vidět nový tým bude 9. září v Litomyšli proti kvalitnímu celku z Boskovic. „Vrcholem přípravy bude obhajoba loňského vítězství poháru Metujecup v Jaroměři poslední víkend v září. Mistrovský zápas hrajeme doma posledního září od 17 hodin s Poličkou,“ pozval do ochozů diváky Martin Vandas.

Brzká příprava na ledě má pomoci trenérům, aby utvořili páteř týmu. „Slibujeme si ucelení týmu. Potřebujeme vidět nové hráče. Chceme vědět, jak poskládat tým a jakým směrem se ubírat. Máme široký kádr, a tak vznikne i tlak na jednotlivé hráče. Samozřejmě chceme dát možnost mladým nadějím,“ řekl asistent trenéra Bóďa Jakubec. Velká očekávání se očekávají hlavně od posil. Tou poslední je zkušený hráč ověnčený extraligovým titulem ze Zlína Aleš Holík. Obránce ještě v loňském roce hrál za prvoligový Prostějov. Klub je připraven i na možné hráčské výpadky. Na střídavé starty jsou připraveni hráči z druholigového Šumperka. Nálada v týmu je velmi dobrá a nedopustíme výpadek v základní části jako vloni. Cílem je přímý postup do skupiny A a následný postup do semifinále. Těšíme se, že letos nabídneme divákům o hodně více kvalitních utkání a vítězství, především na domácím ledě,“ oznámil cíle pro sezónu Martin Vandas

Model soutěže se nezměnil. Po dvoukolové základní části postupuje prvních šest týmů do skupiny A a o další dvě postupové místa se utká zbývajících pět týmů ve skupině B. V Litomyšli se přestaví staronoví soupeři ze Skutče a Lanškrouna. Naopak diváci neuvidí Havlíčkův Brod B a Ledeč nad Sázavou.

Utkání

Muži | E0278

HC Litomyšl

4:3
(3:0 0:2 1:1)

Nové Město nad Metují

Muži | E0282

Nové Město nad Metují

3:2 sn
(1:1 1:1 0:0)

HC Litomyšl

Dorost | E3480

HC Litomyšl

4:7
(2:0, 2:3, 3:1)

HC Skuteč

Dorost | 2. kolo

HC Litomyšl

TJ Lanškroun

Starší žáci | 7. kolo

HC Litomyšl

HC Polička

Starší žáci | 12. kolo

HC Chrudim

HC Litomyšl

Mladší žáci | 5. kolo

HC Litomyšl

HC Chrudim

Mladší žáci | 6. kolo

HC Hlinsko

HC Litomyšl

Aktuální články

SEZÓNA 2023/24 OFICIÁLNĚ SKONČILA

Gratulujeme HC Kohouti Česká Třebová k celkovému vítězství. Děkujeme také všem našim soupeřům za napínavou sezónu.

BÉČKO OPĚT MISTREM!

B-tým po roce opět nejlepším týmem meziokresního přeboru.

Pozvánka na hokejový ples HC Litomyšl

MUSIC CLUB KOTELNA | 23. BŘEZNA 2024 | ZAČÁTEK 19:00