Petr Šilar |

O hokeji ve zpravodaji Lilie 7/18

Suchá příprava je ve znamení potu a dřiny. O to více těší vedení klubu, že se jí hráči pravidelně účastní v hojném počtu. Netýká s to jenom prvního týmu, ale také družstva juniorů nebo dorostenců. Každého fanouška ledního hokeje ovšem zajímá, zda došlo v kádru ke změnám oproti loňsku a o kolik bude tým silnější.

 V uplynulých týdnech se uskutečnila schůzka A týmu, kde byla jasně definována sestava pro další soutěžní ročník. „Opouští nás pouze dva hráči. Ondra Dvořák, který se rozhodl vyzkoušet štěstí v České Třebové, a také loňský junior Dan Polák, který odjel pracovně do ciziny,“ sdělil manažer klubu Martin Vandas. Důležitější je ovšem miska příchodů, která odchody bezesporu převáží. „Z druholigového Šumperka přišel šikovný útočník Vladimír Cink, z Chotěboře Víťa Křesťan a z Hlinska důrazný a zkušený útočník Aleš Pazdera. Dále se po delší pauze vrátil ze zahraničí útočník Marek Jankovský, který se vloni rozehrával v B týmu,“ vyjmenoval vskutku zajímavá jména Martin Vandas. Fanoušci se tak mají bezesporu důvod těšit, jak se bude dařit hráčům, kteří si zahráli vyšší soutěže, než je ta krajská. Strážci branky se pro příští sezonu nemění. Duo brankářů Kalousek-Klička zůstává. Tým Litomyšle podpoří i dravé mládí, a šanci tak dostane pět až šest juniorů, kteří se poperou o místa v základní sestavě.

Systém soutěž prozatím není definitivně schválený, ale předpokládá se, že nedozná změn. Důležité je však to, s kým se hráči s lilií na prsou utkají. „Oproti loňskému roku se ze soutěže odhlásily týmy Ledče a Havlíčkova Brodu B. Naopak přichází mužstva Skutče a Lanškrouna, oba nové týmy nám přinesou méně cestování a soutěž získá více regionální nádech,“ sdělil Martin Vandas.

Trenéři už také mají jasno, kdy hráči vyjedou poprvé na led. Ostrá příprava je v plánu od 20. srpna na ledě v České Třebové. První zářijové dny se uskuteční dvoudenní kemp v Bystřici nad Pernštejnem s dvoufázovou přípravou a zápasy. Následovat budou zápasy především s mužstvy mimo naši soutěž – Boskovice, Třebechovice. Vrcholem přípravy bude turnaj Metujecup v Jaroměři, kde bude Litomyšl obhajovat loňský triumf. Letos vedle týmů Jaroměře a Náchoda bude čtvrtým mužstvem reprezentační tým Policie ČR. Červeným fixem si pak mohou všichni označit datum 2. října, kdy začíná liga.

Hráči mají ve svých činnostech jasno, ale klid nepanuje ani v zákulisí klubu. Vedení kromě posilování týmu věnuje velké úsilí shánění finančních prostředků, kterých je k udržení všech věkových kategorií potřeba opravdu hodně. Váží si tak všech sponzorů, kteří klub podporují. Velké zásluhy na tom, že se nanašem zimním stadionu stále hraje hokej má i město Litomyšl, které zajišťuje zázemí pro stovky sportovců.

Utkání

Muži | E0278

HC Litomyšl

4:3
(3:0 0:2 1:1)

Nové Město nad Metují

Muži | E0282

Nové Město nad Metují

3:2 sn
(1:1 1:1 0:0)

HC Litomyšl

Dorost | E3480

HC Litomyšl

4:7
(2:0, 2:3, 3:1)

HC Skuteč

Dorost | 2. kolo

HC Litomyšl

TJ Lanškroun

Starší žáci | 7. kolo

HC Litomyšl

HC Polička

Starší žáci | 12. kolo

HC Chrudim

HC Litomyšl

Mladší žáci | 5. kolo

HC Litomyšl

HC Chrudim

Mladší žáci | 6. kolo

HC Hlinsko

HC Litomyšl

Aktuální články

SEZÓNA 2023/24 OFICIÁLNĚ SKONČILA

Gratulujeme HC Kohouti Česká Třebová k celkovému vítězství. Děkujeme také všem našim soupeřům za napínavou sezónu.

BÉČKO OPĚT MISTREM!

B-tým po roce opět nejlepším týmem meziokresního přeboru.

Pozvánka na hokejový ples HC Litomyšl

MUSIC CLUB KOTELNA | 23. BŘEZNA 2024 | ZAČÁTEK 19:00